Dogodek: ˝Zagon modre biotehnologije v Sloveniji˝

Dogodek: ˝Zagon modre biotehnologije v Sloveniji˝

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 22. 04. 2021 10:00
ZAKLJUČEK: 22. 04. 2021 14:00

Morska biotehnologija, katere namen je poznavanje in uporaba morskih organizmov ter spojin, ki jih sintetizirajo v industrijah kot so zdravstvena, kozmetična, agroživilska, okoljevarstvena, med ostalimi. Potencial, ki ga ima ta veda v zagonu, je prepoznan tako na globalni (primer: cilji trajnostnega razvoja, ki jih je sprejela Organizacija združenih narodov) kot na evropski (Strategija o bioekonomiji, Strategija za modro rast).

Slovenija ima tukaj zaradi svoje majhnosti in strateške geopolitične lokacije izjemne možnosti za to, da na tem področju postane pomembna drzava, tako na območju Jadrana, kot tudi celotnega Mediterana. Prepričani smo, da imamo znanje, ideje, posluh političnih odločevalcev in pogum za zagon inovacijske družbe. Morska biotehnologija ni samo v domeni morskih biologov in zato potrebujemo vase mnenje, da identificiramo vrednostne verige, ki imajo za našo državo visok potencial (npr. valorizacija odpadkov, farmacevtska industrija, agroživilska industrija ali kaj drugega).

Računamo na vašo prisotnost, saj le skupaj lahko zastavimo dobre načrte za prihodnje aktivnosti!  Vabljeni tako raziskovalci, kot industrija in podjetniki ter administrativni upravljalci.

Program