Gospodarska delegacija v Vietnam z ministrom Počivalškom

Gospodarska delegacija v Vietnam z ministrom Počivalškom

V Hanoju bo 7. in 8. novembra 2019 potekalo II. zasedanje slovensko vietnamske medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje. Zasedanje bo na slovenski strani vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo gospod Zdravko Počivalšek.

Ob priložnosti zasedanja komisije v sodelovanju z MGRT in Javno Agencijo SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije organizira izhodno delegacijo slovenskih podjetij v Vietnam. Z vietnamskimi partnerji bodo organizirali poslovni forum z individualnimi srečanji (B2B) in se vključili v delo medvladne komisije na odločevalski sektorski ravni.

S Sporazumom o prosti trgovini med EU in Vietnamom, ki stopa v veljavo 2020 se v Vietnamu odpirajo nove poslovne priložnosti za slovenska podjetja. Zanimiva področja/dejavnosti so med drugim tudi okoljski projekti, obnovljivi viri energije, lesno predelovalna industrija…

Predvideni termin delegacije je 5. – 9. november 2019. Če vas udeležba zanima, sporočite to na matej.rogelj@gzs.si in posredovali vam bodo podrobnosti.