KREATIVNI POGON za podjetja

KREATIVNI POGON za podjetja

Sodelovanje med podjetjem in zunanjimi izvajalci na področju kreativnih industrij, kamor sodijo arhitektura, oglaševanje, oblikovanje, vizualne umetnosti, kulturna dediščina, programska oprema in igre, (celoten seznam dejavnosti je objavljen v razpisni dokumentaciji na spodnji povezavi), prinaša za podjetja mnoge koristi, merljivo spodbuja kreativnost, inovacijski potencial in povečuje konkurenčnost.

Center za kreativne industrije (CKI) Maribor, Štajerska gospodarska zbornica – SRIP – Krožno gospodarstvo (ŠGZ) in Platforma Center za kreativnost (CzK) Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO), vabita podjetja k sodelovanju z ustvarjalci s področij kulturnih in kreativnih industrij –  projekt KREATIVNI POGON 2020. Skupaj z vami bomo podrobno pogledali, katero področje, izziv ali potrebo ste prepoznali kot vašo razvojno priložnost in vam v sodelovanju z ustvarjalci ponudili nov pogled na vaš izziv in primerno rešitev.

S vključitvijo v projekt boste pridobili možnost neposrednega sodelovanja z ustvarjalci, z našo svetovalno podporo boste predstavili vaše razvojne priložnosti zainteresiranim ustvarjalcem, organizirali bomo ciljno usmerjena srečanja z ustvarjalci v zvezi z vašim izzivom in vodili bomo vzpostavitev ter opredelitev potencialnega sodelovanja (pogodbeno, projektno sodelovanje, zaposlitev idr.) v skladu z vašimi potrebami.

S Kreativnim pogonom spodbujamo razvoj inovativnih rešitev. Sodelovanje med podjetji in ustvarjalci lahko poteka na več različnih področjih, kot so:

  • razvoj novega produkta, storitve ali procesa,
  • uporaba polizdelka ali ostanka proizvodnje kot surovine za inovacije (povezava s krožnim gospodarstvom),
  • uvajanje ekodizajna v razvoj proizvodov,
  • dopolnitev znanja ali kadrov s specifičnimi znanji,
  • upravljanje z blagovno znamko ali nov tržni pristop,
  • uvedba inovacijske kulture,
  • optimizacija proizvodnje in procesov,
  • idr.

Pozivamo pa tudi k prijavi na javni razpis SPODBUJANJE SODELOVANJA MED PODJETJI IN KREATIVNIMI INDUSTRIJAMI 2020/2021, ki ga stoodstotno financira Ministrstvo RS za kulturo, in sicer za podjetja, ki vzpostavijo sodelovanje z izvajalci iz kulturnih in kreativnih industrij do vrednosti 30.000 EUR v enem letu. V letu 2020/2021 bo namenilo malim in srednje velikim podjetjem iz Vzhodne kohezije 600.000 EUR.

Rok za oddajo vlog se izteče osmi dan od dneva prenehanja začasnih ukrepov v skladu z 2. členom Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS, št. 36/20; v nadaljnjem besedilu ZZUSUDJ) – vendar se podaljša najdlje do 1. julija 2020.

Informiranje in svetovanje poteka redno na informacijski točki za prijavitelja Centra za kreativnost, in sicer individualna svetovanja potekajo po predvidenem urniku, na spletu.

• vsak torek in petek (3. 4., 7. 4., 10. 4.), od 10.00–14.00, na spletu

Na dogodke se je potrebno prijaviti >>
Prijavite se najkasneje do 12.ure dan pred svetovanjem. Na vaš e-mail naslov boste dobili informacije o poteku svetovanja in dodeljen časovni termin, ki ga morate potrditi.

Gradiva in prijave na razpis 2020/2021

Za sodelovanje v Kreativnem pogonu 2020 ali za več informacij v zvezi z javnim razpisom nas lahko kontaktirate na srip@stajerskagz.si

Dodatne informacije tudi TUKAJ ter na spletni strani www.cki.si

Kreativni pogon 2020 poteka v okviru javnega razpisa Ministrstva za kulturo za »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2020« (JR CzK 2020).

Naložbo financirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.