Obujanje zavrženih baterijskih celic – Reusable Technologies

Obujanje zavrženih baterijskih celic – Reusable Technologies

Reusable Technologies je zagonsko, hitro rastoče podjetje, ustanovljeno v letu 2021, član SRIP – Krožno gospodarstvo. Primarno dejavnost podjetja predstavlja proizvodnja baterij iz zavrženih baterij (e-odpadki). ‘E-odpadke’, ki to pravzaprav niso, saj vsebujejo precej potenciala, tehnološko reciklirajo in ponovno uporabijo v novih produktih.

Proizvajajo izdelke, ki so prijazni do okolja in trajnostni. Prizadevajo si za varne, trajnostne in popravljive izdelke, s katerimi bo vsak uporabnik aktivno vključen v reševanje okoljskih problemov. Glede na trenutno slabo okoljsko situacijo stremijo k inovativnim idejam za ponovno uporabo obstoječih surovin za nove izdelke, ki bi uporabniku ponudili okolju prijazne rešitve ob ohranjanju kakovosti in zahtev. Ponovna uporaba recikliranih surovin je edini in pravilen način za ohranjanje zdravja našega planeta.

Prva produkta sta rEbankMini in rEflash
rEbankMini je prva prenosna baterija na svetu, izdelana iz recikliranih baterijskih celic, s tem pa tudi prva prenosna baterija, v celoti narejena v Evropi, z lesenim ohišjem iz slovenskega lesa.
rEflash je multifunkcijska visokozmogljiva prenosna svetilka, ki jo ravno tako poganja naš produkt, reciklirana baterijska celica.

rEbankMini je trenutno v fazi pridobivanja vseh potrebnih certifikatov za prodajo na EU trgu, medtem ko ima naša prenosna svetilka rEflash že vse potrebne certifikate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pripravljajo tudi produkt, rEnergy, ki predstavlja obnovljene baterijske celice različnih kapacitet, katere bomo ponudili industriji, kot tudi končnim porabnikom in bodo predstavljene kot najbolj okolju prijazne baterijske celice v Evropi. rEnergy bo cenovno in garancijsko konkurenčnejši od novih celic trenutnih proizvajalcev.

Znajo ponovno uporabiti več kot 80% “odsluženih” baterijskih celic, za preostalih 20% pa so se zaenkrat povezali s podjetjem iz Litve, ki tovrstne baterije reciklira na njihove osnovne surovine.

Podprete jih lahko tudi z nakupom Premium prenosne svetilke rEflash na katero ponujajo kar 5 let garancije! Več na: https://reflash.si/

Za več informacij se lahko obrnete na Marka Vrdoljaka: marko@reusable-technologies.com