Poslovne priložnosti na področju krožnega gospodarstva v Parizu

Poslovne priložnosti na področju krožnega gospodarstva v Parizu

V sodelovanju s SPIRIT, Veleposlaništvom RS v Parizu in Gospodarsko zbornico v Parizu smo konec aprila izvedli poslovno delegacijo v Pariz.

Prvi dan smo se srečali s francosko mrežo svetovalcev za zunanjo trgovino »Les CCE – Ile de France«. Plodni sestanki so prinesli možnost, da se mreža razširi na Slovenijo. Nadaljevali smo s sprejemom na rezidenci naše veleposlanice v Parizu, Njene Ekscelence Metke Ipavic.

Drugi in tretji dan sta bila posvečena predstavitvam pomembnejših francoskih institucij na področju krožnega gospodarstva; Ministrstvo za ekologijo, ozemeljsko načrtovanje in surovine,  Aluminium France, Métropole du Grand Paris, Institut Mines-Télécom, Club ADEME International, s katerimi so potekali tudi B2B sestanki in mreženja. Obiskali smo Collectivity Locale Grand Orly Seine Bièvre, s predstavitvijo grozdov  EMS in Matériaupôle.

Zadnji dan smo kot ogled dobre prakse obiskali obrat Séché Environnement za zbiranje in obdelavo nevarnih odpadkov.

Delegacije se je udeležilo 11 udeležencev iz 10 podjetij/institucij: MZEZ, Fakulteta za strojništvo, Univerza v Mariboru, Planet Care, Impol, Riko, IKEMA, Bodočnost Maribor. Veseli nas, da smo vzpostavili konstruktivna partnerstva, prihodnje leto pa načrtujemo obisk Francozov v Sloveniji!