Prenova akcijskega načrta SRIP – Krožno gospodarstvo: strokovne delavnice

Prenova akcijskega načrta SRIP – Krožno gospodarstvo: strokovne delavnice

Spoštovani člani SRIP – Krožno gospodarstvo,

SRIP – Krožno gospodarstvo uspešno zaključuje 2. fazo delovanja, ki se zaključi decembra 2019. Zahvala gre vam, spoštovani člani, ki ste pogumno in aktivno s svojimi razvojnimi aktivnostmi in inovativno proizvodnjo stopili na pot prehoda v krožno gospodarstvo.
Za prehod v 3. fazo delovanja SRIP – Krožno gospodarstvo je potrebno aktualizirati Akcijski načrt in ga v začetku oktobra 2019 posredovati na MGRT in SVRK v ponovno oceno, ki jo izvaja delovna skupina državnih sekretarjev v okviru Strategije pametne specializacije (DSDS S4).

Zato vas vljudno vabimo na strokovne delavnice SRIP – Krožno gospodarstvo, kjer bomo obravnavali vse relevantne vsebine povezane s pripravo novega oz. nadgradnjo obstoječega akcijskega načrta:

  • strokovna delavnica za fokusno področje Trajnostna energija bo v torek, 17. 9. 2019, od 13.00 do 16.00 ure na Fakulteti za strojništvo, UL,
  • strokovna delavnica za fokusna področja Sekunarne surovine, Funkcionalni materiali in Krožni poslovni modeli v četrtek, 19. 9. 2019, od 13.00 do 16.00 ure, v prostorih Štajerske gospodarske zbornice,
  • strokovna delavnica za fokusni področji Procesi in tehnologije in Biomasa in alternativne surovine bo v torek, 24. 9. 2019, od 13.00 do 16.00 ure na Kemijskem inštitutu.

Ker so akcijski načrti podlaga za prihajajoče razvojno-raziskovalne razpise, priporočamo čim širšo udeležbo članov SRIP – Krožno gospodarstvo, predvsem pa udeležbo tistih članov, za katere so zgoraj navedena fokusna področja prioritetna glede na panogo delovanja.

Veselimo se srečanja!