Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2024

Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2024

ZAČETEK: 04. 09. 2024 14:00
ZAKLJUČEK: 06. 09. 2024 14:00

Z veseljem vam sporočamo, da Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru v sodelovanju s SRIP – Krožno gospodarstvo, s katerim upravlja Štajerska gospodarska zbornica, letos ponovno organizira mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2024, ki bo potekala od 4. do 6. septembra v Grand hotelu Bernardin.

Okoli 150 udeležencev, številni govorci
Konferenca TBMCE bo že sedmič zapored združila predstavnike podjetij, raziskovalnih in izobraževalnih institucij, gospodarskih združenj ter državnih in nevladnih organizacij. Na konferenci boste imeli priložnost prisluhniti uglednim strokovnjakom iz Slovenije in tujine, spoznati ustvarjalna podjetja in ključne odločevalce.

Aktualne znanstvene in razvojne teme
Teme TBMCE bodo zajele aktualna vprašanja tehnološkega razvoja in odgovornosti družbe na njeni razvojni poti iz fosilnega v obnovljivo, iz linearnega v krožno. Razpravljali bomo o trendih, izmenjevali ideje, delili dobre prakse ter najnovejša spoznanja o konkretnih tehnologijah, poslovnih modelih in uspešnih projektih, ki k temu v praksi že prispevajo.

Povezovanje s prihodnjimi partnerji
TBMCE je odlična priložnost za srečanje članov SRIP – Krožno gospodarstvo ter druženje gospodarstvenikov, raziskovalcev, inovatorjev, razvojnikov in odločevalcev. Vzpostavljali bomo nova sodelovanja in povezave za prebojne projekte prihodnosti.

Pripravljamo vsebinsko bogat program, ki bo vključeval plenarna predavanja, okroglo mizo in strokovne panelne razprave z uveljavljenimi govorci ter predstavitve znanstvenoraziskovalnih dosežkov. Vljudno vas vabimo k sodelovanju in pripravi prispevka v sklopu tem konference.

Več informacij na spletni strani konfernece.

Trenutno že poteka oddaja povzetkov, ki jih lahko oddate do 15. 6. 2024. Več informacij.