Usposabljanje za večjo energetsko učinkovitost msp-jev in sodelovanje kot pilotno podjetje v eu projektu SMEmPOWER efficiency

Usposabljanje za večjo energetsko učinkovitost msp-jev in sodelovanje kot pilotno podjetje v eu projektu SMEmPOWER efficiency

Kako lahko deluje podjetje trajnostno, zeleno in krožno ter je čim bolj učinkovito pri rabi energije, upravljanju z energijo in zmanjšanju stroškov? Kako zmanjšati ogljični odtis ter vpliv na podnebne spremembe?
Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) vas v ta namen vljudno vabi:

– v brezplačni program usposabljanja ‘Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih’, ki bo izveden spletno (zaradi pandemije COVID-19) in ga izvajajo strokovnjaki s Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani
in hkrati
– k sodelovanju kot pilotno podjetje za spremljanje energetske učinkovitosti in pripravo energetskih projektov.
Pričetek usposabljanja: 17. januarja 2022, ob 12.00 preko spletne platforme ZOOM.

Namen in cilj projekta ‘SMEmPOWER EFFICIENCY‘ je spodbujati in pomagati MSP-jem in drugim subjektom pri vzpostavitvi in izvajanju sistema energetskega upravljanja, implementaciji energetskih pregledov ter analizah o rabi energije in informiranje o ukrepih za povečanje energetske učinkovitosti.

Vsem sodelujočim podjetjem so voljo tudi brezplačna svetovanja strokovnjakov in digitalna orodja, katerih uporaba omogoča izboljšanje upravljanja z energijo.

Več o projektu: https://smempower.com/

Program usposabljanja Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih in drugih subjektih je namenjen energetskim managerjem, vodjem s področij energetike in vzdrževanja ter drugemu strokovnemu in vodstvenemu osebju.
Posamezno podjetje lahko hkrati sodeluje kot pilotno podjetje, ki bo deležno dodatnih strokovnih znanj in svetovanj strokovnjakov s sodelujoče Fakultete in drugih strokovnjakov s ŠGZ pri izdelavi projektne naloge s področja izboljšanja upravljanja z energijo.

Vsi udeleženci izobraževanja prejmejo potrdila o udeležbi, v primeru opravljenega izpita na Fakulteti, pa javno priznano potrdilo o opravljenem izpitu, ki je akreditiran s 5 kreditnimi točkami (ECTS). Verjamemo, da lahko vaše sodelovanje v projektu pripomore k znatnim prihrankom energije ter stroškov rabe energije v vašem podjetju. Zato bomo združili naše in vaše znanje ter izkušnje in povečali zmogljivosti in usposobljenost zaposlenih pri upravljanju z energijo. S projektom prispevamo k uresničevanju ciljev večje energetske učinkovitosti in nizkoogljične družbe.

Vljudno vabljeni k udeležbi v program usposabljanja in sodelovanju kot pilotno podjetje. Prijave do 12. 1. 2022 preko spletne prijavnice:
https://www.stajerskagz.si/izdelek/brezplacno-usposabljanje-za-vecjo-energetsko-ucinkovitost-msp-jev-in-sodelovanje-kot-pilotno-podjetje/

Dodatne informacije: Dragica Marinič, ŠGZ, kontakt: dragica.marinic@stajerskagz.si, tel.: 02 220 8724.