BEYOND GREEN BRIDGING – SUSTAINABLE INNOVATION, DESIGN AND INDUSTRY

BEYOND GREEN BRIDGING – SUSTAINABLE INNOVATION, DESIGN AND INDUSTRY

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 23. 01. 2024 10:00
ZAKLJUČEK: 23. 01. 2024 16:00

Ste že kdaj slišali za sadno usnje? To je lahko zdrav prigrizek ali nadomestek za usnje za torbico ali čevlje. Kako pa je sadno usnje povezano s krožnim gospodarstvom, inovacijami, oblikovanjem in industrijo?

Zadnjih nekaj let poslušamo IPCC (Mednarodni forum za podnebne spremembe) o podnebnih spremembah in globalnem segrevanju. V medijih vidimo vse več novic o gozdnih požarih, poplavah in onesnaženem zraku zaradi emisij CO2. Zaradi naravnih nesreč ali geopolitičnih dogodkov so motene dobavne verige.

Na koliko podjetij so vplivali ti dogodki? Kaj pa nova direktiva o trajnostnem poročanju ali zaračunavanje emisij ogljika? Vse to so spodbude za spremembe. Toda najboljše spodbude niso le regulacije in zakoni. Za spremembe potrebujemo tudi ekonomske motivatorje. In kaj je lahko boljša spodbuda kot pozitiven vpliv na okolje in družbo in dolgoročna okoljska, družbena in gospodarska trajnost? To lahko dosežemo s “čisto” energijo, nadomeščanjem fosilnih goriv, davki na ogljične izpuste ter s spremembo načina delovanja industrije.

Eden od korakov na tem področju je ekološko oblikovanje.

Zavod KNOF so. p. organizira mednarodni povezovalni dogodek BEYOND GREEN – BRIDGING SUSTAINABLE INNOVATION, DESIGN AND INDUSTRY, ki bo potekal v torek, 23. 1. 2024, na Gradu Fužine, v Ljubljani.

Dogodek je zasnovan kot krajša konferenca s predstavitvijo dobrih praks implementacije trajnostnih rešitev v sodelovanju z oblikovalci, raziskovalnimi inštituti in industrijo, povezovalnica deležnikov ter razstava obstoječih rešitev in predstavitev ponudnikov v katalogu.

Dogodek je organiziran v sklopu projekta “Communities go circular” , ki je sofinanciran s strani EU, program – Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV).

Nosilec projekta je združenje Zelena Istra, s projektnimi partnerj:
Zelena Akcija (Zero Waste Croatia), Zero Waste Italy, Ekologi brez meja in Knof.

 

Partnerji pri organizaciji in izvedbi dogodka:

  • SRIP Krožno gospodarstvo
  • Beti d.o.o.
  • Center za kreativnost – CZK

Več o dogodku in program najdete tukaj.

Vljudno vabljeni!