BIOEAST: sub-regionalna delavnica v Ljubljani

BIOEAST: sub-regionalna delavnica v Ljubljani

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 26. 09. 2022 09:30
ZAKLJUČEK: 26. 09. 2022 16:00

Vljudno vabljeni na BIOEAST: sub-regionalno delavnico v Ljubljani, ki bo potekala v ponedeljek, 26. 9. 2022, v Hotelu City, Ljubljana.

Dogodek je prvi v vrsti treh regionalnih delavnic, ki se bodo v naslednjih dveh mesecih zvrstili v regiji srednje in vzhodne Evrope (Ljubljana, Varšava, Tartu). Nanaša se na nastajajočo strategijo razvojno-inovacijskega sodelovanja, s katero bi bolje izkoristili potencial biogospodarstva v državah srednje in vzhodne Evrope. Dokument, imenovan BIOEAST SRIA (Strategic Research and Innovation Agenda) bo opredelil prednostne teme sodelovanja med institucijami znanja in podjetji na naslednjih področjih: (1) trajnostno kmetijstvo; (2) prehranski sistemi; (3) gozdno-lesna veriga; (4) napredni materiali; (5) zelena energija in (6) prenos znanja in usposabljanje. Zamisel je, da bi si tako na ravni BIOEAST, kot tudi posameznih držav aktivno prizadevali za vključitev prednostnih tem BIOEAST SRIA v odgovarjajoče mehanizme EU financiranja (npr. RRF, ESIF, CBE JU, Obzorja Evropa).

V pripetem dokumentu vam najdete osnutek BIOEAST SRIA, ki bo obravnavan na delavnici. Organizatorji bodo veseli vašega prispevka v obliki mnenj, dopolnitev ali popravkov tega osnutka.

BIOEAST SRIA Valid_Wshop260922_Prep_material

Program dogodka: Agenda_BIOEAST_2022_Ljubljana_v6

Več informacij o dogodku najdete  na tej povezavi.