Blueware Slovenija: Zaženimo inovacijsko sodelovanje v trajnostnem modrem gospodarstvu Slovenije

Blueware Slovenija: Zaženimo inovacijsko sodelovanje v trajnostnem modrem gospodarstvu Slovenije

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 13. 04. 2022 09:30
ZAKLJUČEK: 13. 04. 2022 14:30

Gradimo inovacijsko skupnost za trajnostno modro gospodarstvo!

Pričenjamo proces povezovanja podjetij, raziskovalnih organizacij, snovalcev politik in regulatorjev ter nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v inovacijsko skupnost za trajnostno modro gospodarstvo Slovenije. Modro gospodarstvo zajema vse industrije in sektorje, povezane z oceani, morji in obalami, ne glede na to, ali se njihove dejavnosti izvajajo na morju ali na kopnem. Za trajnostno rabo morja so ključne modre inovacije. Te omogočajo številne poslovne priložnosti v tradicionalnih pomorskih sektorjih, pospešeno rastejo in razvijajo pa se tudi novi sektorji modrega gospodarstva. Modre inovacije obenem zagotavljajo, da se kakovost morskega okolja trajnostno ne le ohranja, temveč postopoma tudi obnavlja.

Vabimo vas, da se nam v sredo, 13. aprila ob 9.30 pridružite v Tehnološkem parku Ljubljana (ali po spletu) na dogodku

Blueware Slovenija: Zaženimo inovacijsko sodelovanje v trajnostnem modrem gospodarstvu Slovenije.

REGISTRIRAJTE SE TUKAJ

Na dogodku bomo predstavili tehnološke trende, razvojne okvirje in instrumente, sooblikovali pobudo za tesnejše inovacijsko sodelovanje ter se veliko mrežili.

Dogodek je namenjen podjetjem in raziskovalnim organizacijam, ki razvijajo ali nameravajo razvijati znanja, tehnologije in inovativne rešitve na ključnih področjih trajnostnega modrega gospodarstva, kot so modro biogospodarstvo in biotehnologije, pametne pomorske tehnologije za promet, logistiko in navtiko, rešitve za upravljanje z morskim ekosistemom, akvakultura in ribištvo, ter iščejo priložnosti za medsebojno sodelovanje, vzpostavljanje verig vrednosti in vključevanje v mednarodne povezave. Dogodek je namenjen tudi organizacijam podpornega in inovativnega okolja, pisarnam za prenos znanja, snovalcem politik in upravljalcem morskega ekosistema ter vsem interesnim skupinam in posameznikom, ki se želijo vključiti v inovacijsko skupnost za razvoj področja trajnostnega modrega gospodarstva Slovenije.

Prosimo vas tudi, da to sporočilo posredujete vašim kolegicam in kolegom, ki se ukvarjajo z modrim gospodarstvom. Veseli bomo tudi objave v vaših komunikacijskih kanalih.

Več informacij tukaj.