Delavnica za pripravo predlogov projektov razpisa Marie Skłodowska-Curie izmenjave osebja

Delavnica za pripravo predlogov projektov razpisa Marie Skłodowska-Curie izmenjave osebja

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 04. 12. 2023 08:00
ZAKLJUČEK: 04. 12. 2023 14:00

Direktorat za znanost in inovacije, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije vabi na delavnico za pripravo predlogov projektov razpisa Marie Skłodowska-Curie Izmenjave osebja, ki bo potekala v ponedeljek, 4. decembra 2023, med 8. in 14. uro, na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije (Kotnikova 38 Ljubljana, sejna soba 503-504).

Razpis MSCA Izmenjave osebja je edini evropski projekt, ki omogoča vsem raziskovalkam in raziskovalcem, kot tudi drugemu osebju, mednarodno izmenjavo od enega meseca do enega leta.

Dogodek je primarno namenjen raziskovalcem in raziskovalkam, saj bodo na njem izvedeli, kako čimbolj učinkovito pripraviti projektne predloge razpisa »Marie Skłodowska-Curie Actions Izmenjave osebja«. Predstavili vam bomo, kako napisati predlog projekta, da bo ta zadostil evalvacijskim kriterijem in si tako povečati možnost uspešne prijave na omenjeni razpis.

Na dogodku bo sodeloval vodja Sektorja za projektni management, Evropska izvajalska agencija za raziskave, MSCA Ukrepi in podpora strokovnjakom pri MSCA Izmenjavah osebja. Poleg njega bodo s svojimi predstavitvami nastopili tudi nacionalni predstavnik in kontaktna točka za Obzorje Evropa MSCA ter uspešni prijavitelji in prijaviteljice s preteklih razpisov. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

V prilogi najdete program delavnice, dodatne informacije pa so vam na voljo na spletni strani Direktorata za znanost in inovacije.

Program_SI

Število mest na delavnici bo omejeno na 20 udeležencev, zato je obvezna prijava preko spletne prijavnice.

Razpis MSCA Izmenjave osebja (v angleščini MSCA Staff Exchanges) je edini evropski projekt, ki omogoča vsem raziskovalkam in raziskovalcem, kot tudi drugemu osebju, mednarodno izmenjavo od enega meseca do enega leta.

Dogodek je primarno namenjen raziskovalcem in raziskovalkam, saj bodo na njem izvedeli, kako čimbolj učinkovito pripraviti projektne predloge razpisa »Marie Skłodowska-Curie Actions Izmenjave osebja«. Predstavili vam bodo, kako napisati predlog projekta, da bo ta zadostil evalvacijskim kriterijem in si tako povečati možnost uspešne prijave na omenjeni razpis.

Na dogodku bo sodeloval vodja Sektorja za projektni management, Evropska izvajalska agencija za raziskave, MSCA Ukrepi in podpora strokovnjakom pri MSCA Izmenjavah osebja. Poleg njega bodo s svojimi predstavitvami nastopili tudi nacionalni predstavnik in kontaktna točka za Obzorje Evropa MSCA ter uspešni prijavitelji in prijaviteljice s preteklih razpisov. Dogodek, ki ga organizira Direktorat za znanost in inovacije,  bo potekal v angleškem jeziku.

Vse zainteresirane, ki se zaradi zasedenosti mest ne boste mogli udeležiti delavnice 4. decembra, obveščamo, da bomo v decembru organizirali ponovitev delavnice, brez udeležbe predstavnika Evropske izvajalske agencije za raziskave.