Priprava pitnih in kopalnih voda

Priprava pitnih in kopalnih voda

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 22. 10. 2019 09:30
ZAKLJUČEK: 22. 10. 2019 14:00

Člana SRIP – Krožno gospodarstvo, podjetje IOS in Messer Slovenija, pripravljata strokovni posvet “PRIPRAVA PITNIH IN KOPALNIH VODA”. Potekal bo v Termah Zreče, 22. oktobra 2019.

Strokovni posvet je namenjen obravnavi priprave pitne in kopalne vode, s poudarkom na uporabi tehničnih plinov v procesu priprave obeh tipov voda. Predstavljene bodo tehnološko-tehnične podlage priprave in čiščenja bazenskih kopalnih voda ter relevantne zakonodajne podlage s področja. Vsem udeležencem bo omogočen ogled tehničnega objekta za pripravo bazenske kopalne vode z uvajanjem ogljikovega dioksida ter diskusija z upravljavcem bazenskega kompleksa.
Na segmentu priprave pitne vode bodo predstavljene tehnološke podlage in princip metode priprave pitne vode z dodajanjem ogljikovega dioksida in primer dobre prakse reševanja problematike odlaganja vodnega kamna na distribucijskem omrežju. Učinek dodatka plina na kakovost pitne vode bo ovrednoten na podlagi pregleda rednih analiz v okviru nadzora kakovosti vode s pomočjo predstavnice upravljavca vodovodnega omrežja. V nadaljevanju se bomo posvetili še problematiki legionele in ukrepom za zmanjšanje dejavnikov tveganja ter zakonodajnim podlagam s področja.

Več informacij in program posveta

Udeležba na posvetu je BREZPLAČNA.
Obvezna je predhodna prijava udeležbe na e-mail: jozica.ditmajer@messergroup.com, do zapolnitve mest, oz. najkasneje do ponedeljka, 21. 10. 2019.