Spletni seminar za člane SRIP – Krožno gospodarstvo: Financiranje krožnih poslovnih modelov v času pandemije

Spletni seminar za člane SRIP – Krožno gospodarstvo: Financiranje krožnih poslovnih modelov v času pandemije

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 06. 05. 2020 15:00
ZAKLJUČEK: 06. 05. 2020 16:30

Kakšna je vloga bank v času pandemije in kako naj podjetja, ki uvajajo trajnostne rešitve in krožne poslovne modele, nadaljujejo svoj razvoj v negotovih gospodarskih razmerah?

Vabimo vas na prvi Circular Business Academy (CBA) spletni seminar podjetja Giacomelli Media d.o.o.: Financiranje krožnih poslovnih modelov v času pandemije, ki ga v sodelovanju s SRIP – Krožno gospodarstvo pripravljamo v torek, 6. maja, od 15.00 do 16.30.

Skupaj z gosti se bomo posvetili izzivom, kako financirati krožno preobrazbo in razvoj krožnih poslovnih modelov v času pandemije. Bodo njene družbene in gospodarske posledice pospešile prevzemanje trajnostnega koncepta gospodarjenja? Kako vpliva pandemija in globalni gospodarski zastoj na financiranje krožnih priložnosti? Kaj so izzivi za podjetja in kaksna je vkoga bank v tem obdobju?

Spoznali bomo orodje CAS (Circularity Assessment Score), ki podjetjem v odnosu s finančnimi institucijami in investitorji pomaga opredeliti raven krožnosti in tip poslovnega modela z vidika upravljanja tveganj in iskanja najbolj primernih oblik financiranja. Udeleženci so vabljeni, da pred začetkom seminarja izpolnijo vprašalnik QuCAS, ki je dostopen na spletni strani CBA (https://bit.ly/3bSDhzF) in pravočasno prejmejo svoj QuCAS Report.

Več o CAS je na voljo tukaj: https://www.circularbusiness.academy/

PROGRAM SREČANJA

– Uvod: mag. Violeta Bulc, Evropska komisarka za transport (2014-2019)
– Vloga bank v času pandemije: Stanislava Zadravec Caprirolo, direktorica Združenja bank Slovenije.
– Razumevanje tveganj pri uvajanju krožnih modelov: dr. Slaven Mičković, Abanka,
– dr. Dragica Marinič, koordinatorica, SRIP – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo ter
– Metodološki pregled, predstavitev orodja CAS in moderiranje: mag. Jurij Giacomelli

Po seminarju bodo udeleženci prejeli gradivo in prezentacijo.


Spletni seminar bo trajal 1,5 h (na koncu 10 minut za vprašanja in odgovore). Je brezplačen in namenjen članom SRIP – Krožno gospodarstvo.
Seminar bo potekal preko orodja Microsoft Teams. Za sodelovanje na konferenci potrebujete računalnik z internetno povezavo z mikrofonom, brskalnikom Google Chrome ALI nameščeno aplikacijo MS TEAMS (prenos na tej povezavi). V kolikor uporabljate rešitev MS OFFICE 365 bi morali aplikacijo imeti že nameščeno.

Potrebne so predhodne prijave preko spodnje e-prijavnice. Zbiramo jih do vključno 5. 5. 2020. Vsak prijavljeni prejme povezavo s katero bo lahko ob navedenem terminu seminarja dostopal do videokonference. V primeru, da vas zanima kakšna specifična tematika ali imate konkretno vprašanje, ga prosim vpišite na v e-prijavnico v okvirček “dodatne informacije”.

Veselimo se našega spletnega druženja,

ekipa SRIP – Krožno gospodarstvo

E-prijava na dogodek

Prijavite se na dogodek preko spodnjega obrazca.