Spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo

Spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 14. 02. 2019 13:00
ZAKLJUČEK: 14. 02. 2019 16:00

NASLOV: Štajerska gospodarska zbornica, Ulica talcev 24, 2000 Maribor

TELEFON: +386 (0)2 220 87 00

SPLETNA STRAN:  http://www.stajerskagz.si

30,00€ – 70,00€ brez DDV


Na podlagi sprememb Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, ki so stopile v veljavo s 1. 1. 2018 bodo najkasneje do 31. 3. 2019 morali prvič poročati na ARSO brez izjem vsi, ki dajejo embalažo v promet na slovenski trg in niso plačniki okoljskih dajatev (OD).

Obveznost vodenja evidence o embalaži dani promet na trg RS so sicer od začetka preteklega leta dolžna voditi vsa podjetja, ki dajejo embalažo v promet, brez količinske omejitve, torej tudi tista ki na letni ravni na trg dajo manj kot 15 ton embalaže.

Navedeno pomeni, da je praktično skoraj vsako podjetje iz naslova novih obveznosti dolžno voditi evidenco embalaže dane na trg RS ter na podlagi slednje do 31.3.2019 na ARSO oddati ustrezno poročilo.

Gre za precej kompleksno področje, ki je podjetjem, ki je srečujejo s to tematiko v večini nepoznano.

V sodelovanju z našim cenjenim članom Gorenje Surovina za to za vas pripravljamo kratek in pregleden seminar na omenjeno tematiko, katera bo vplivala na način poslovanja velikega dela gospodarskih udeležencev. Gorenje Surovina je kot družba za ravnanje z odpadno embalažo že desetletje strokovnjak na tem področju. Na seminarju, ki ga bo vodila vodja pravne službe, gospa Ajda Pleterski, bodo celovito zajete tako vse obveznosti podjetij, kot razlaga njihovega izpolnjevanja z praktičnimi primeri in nasveti.

Predstavitvi strokovnih vsebin bo sledila odprta razprava za vprašanja s strani udeležencev.

Na posnetku je intervju z ga. Ajdo Pleterski, kjer boste zvedeli veliko zanimivega o obveznostih vodenja evidenc o embalaži.

Kotizacija: Za člane ŠGZ in člane SRIP 30,00 €, za ne člane 70,00 € (brez DDV).

Na posnetku je intervju z vodjo pravne službe podjetja Gorenje Surovina d.o.o., ga. Ajdo Pleterski, kjer boste zvedeli veliko zanimivega o obveznostih vodenja evidenc o embalaži.

E-prijava na dogodek

Prijavite se na dogodek preko spodnjega obrazca.