The European Circular Economy Hotspot 2025 bo v Sloveniji

The European Circular Economy Hotspot 2025 bo v Sloveniji

Z velikim veseljem sporočamo, da je bila Slovenija izbrana za gostiteljico težko pričakovanega Circular Economy Hotspot 2025. S tem se bo Slovenija pridružila uglednim državam, kot so Nizozemska, Škotska, Luksemburg, Belgija, Katalonija, Nord Rhine Westphalia, Dublin, Lagos, in Čile, ki leta 2025 postavlja svoje mesto na svetovni krožni oder.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je skupaj s Ciruclar Change in SRIP – Krožno gospodarstvo podalo prijavo za državo gostiteljico na poziv The European Circular Economy Hotspot skupnosti.

Odločitev, da se European Circular Economy Hotspot 2025 izvede v Sloveniji, je priznanje zavezanosti države k uveljavljanju načel krožnega gospodarstva in njenim prizadevanjem za spodbujanje trajnostnega razvoja. Poleg tega je izbor Slovenije dokaz predanosti države skrbi za okolje in njen potencial, da pomembno prispeva k globalni agendi krožnega gospodarstva.

Od svoje ustanovitve leta 2016 so dogodki žariščne točke krožnega gospodarstva postali letni vrhunci v Evropi. Žirija, sestavljena iz štirih organizatorjev dogodkov CE Hotspot, je bila navdušena nad zanimanjem Slovenije za gostiteljstvo. Ti dogodki prikazujejo izjemne krožne dejavnosti držav gostiteljic, ki izmenjujejo najboljše poslovne prakse, politike in pristope. Uspešno so navdihnili podjetja, da so sprejela krožna načela, in sprožili ukrepe CE v novih državah, pri čemer so pustili globoko krožno dediščino.