Vabilo razstavljalcem na KARIERNI SEJEM 2023 – Sejem poklicev in izobraževanja

Vabilo razstavljalcem na KARIERNI SEJEM 2023 – Sejem poklicev in izobraževanja

Spoštovani,

v mesecu novembru bo v Mariboru potekal že 8. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja 2023 pod že znanim sloganom »Vesolje priložnosti«.

Organizirata ga Območno obrtno-podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica v partnerskem sodelovanju z Mestno občino Maribor, Zavodom RS za zaposlovanje – Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

V letošnjem letu smo uvedli nekaj sprememb, saj bo Karierni sejem potekal za osnovnošolce in srednješolce dva dni skupaj, na novi lokaciji. Namenjen je osnovnošolcem, dijakom, njihovim staršem in svetovalnim delavcem.  

V letošnjem letu bo ORGANIZIRAN OBISK UČENCEV in DIJAKOV potekal OBA DNEVA. Tako bo obiskovalcem sejma na voljo več časa za obisk razstavnih enot, ogled sejma bo zapeljan v obliki »labirinta« in s tem zagotovljen ogled vseh razstavnih enot.

Možnost ogleda sejma bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja,  Koroška cesta 130, 2000 Maribor v:

  • sredo, 15. 11. 2023, 8:00–17:00 in
  • četrtek, 16. 11. 2023, 8:00–16:00.

Vsi sodelujoči partnerji podpiramo izvedbo sejma, saj je to enkratna priložnost, da se mladim predstavijo poklici. Zavedamo se, da se naši člani/delodajalci soočate z iskanjem ustreznega kadra že precej časa, saj je pomanjkanje na vseh področjih.

Vsak razstavljavec ima ZAGOTOVLJEN BREZPLAČEN PARKIRNI PROSTOR ZA OBA DNEVA (1 vozilo na razstavljavca).

Prepričajte učence, dijake oz. bodoče študente kako in predvsem zakaj sodelovati ravno z vami na njihovi nadaljnji karierni poti. To je edinstvena priložnost, da obrtniki in podjetniki predstavite svoje možnosti zaposlovanja, izvedbo praks, kadrovskega štipendiranja, itd.

Posledično jih boste lahko spodbudili k aktivni vključenosti v svet dela in jih usmerili v razvoj potrebnih kompetenc.

Vljudno vabljeni in lep pozdrav,

VEČ INFORMACIJ: Povabilo-razstavljalcem_ Karierni sejem 2023

PRIJAVE: KARIERNI SEJEM – SEJEM POKLICEV IN IZOBRAŽEVANJA 2023 (google.com)

ROK ZA PRIJAVO 27. oktober 2023

Vljudno vabljeni in lep pozdrav,

Leonida Polajnar, l.r.                                                                   mag. Aleksandra Podgornik, l.r.

direktorica OOZ Maribor                                                                      direktorica ŠGZ