Zaključna konferenca Circular4.0: Prihodnost krožnega gospodarstva in digitalizacije v alpskem prostoru

Zaključna konferenca Circular4.0: Prihodnost krožnega gospodarstva in digitalizacije v alpskem prostoru

Ta dogodek je že potekel.
ZAČETEK: 29. 09. 2022 08:30
ZAKLJUČEK: 29. 09. 2022 15:15

Vljudno vabljeni na Circular4.0 zaključno konferenco, ki bo potekala v četrtek, 29.9.2022 od 9.00 do 15.15 na Bledu kot vzporedni dogodek World Future Verse konference.  

Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju z IJS in ostalimi projektnimi partnerji organizira Circular4.0 zaključno konferenco na temo ‘Prihodnost krožnega gospodarstva in digitalizaicje v Območju AlpGradimo Circular4.0 skupnost v Alpski regiji’.

Izpostavili bodo aktualna vprašanja povezana s prehodom malih in srednje velikih podjetij (MSP) v krožno gospodarstvo s pomočjo digitalizacije v Območju Alp kot na primer, zakaj je prehod v krožno gospodarstvo nujen? Ali lahko napredne zelene in digitalne tehnologije, kot so blockchain, VR/AR, NFT in druge, pospešijo prehod v krožno gospodarstvo in kako? Ali so poslovni modeli “izdelek kot storitev” pravi odgovor za prehod s paradigme “vzemi-naredi-odstrani” na poslovne modele “izdelaj-recikliraj/ponovno uporabi” za zapiranje proizvodne zanke? Kako lahko napredni zeleni materiali nadomestijo potrebo po redkih surovinah v Alpah? Ali imamo prava orodja in instrumente ter potrebna sredstva za pomoč podjetjem pri prilagoditvi na krožno gospodarstvo in na Future Verse? Kdo orkestrira spremembe? Kakšni ukrepi se izvajajo v različnih državah alpskega prostora in na ravni Evropske unije? Kako se podjetja in potrošniki prilagajajo okoljskim vprašanjem in pomanjkanju surovin?

Vabimo mala in srednje velika podjetja (MSP), velika podjetja, raziskovalce, strokovnjake, politične odločevalce na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, posredniške organizacije, organizacije za podporo podjetništvu, sektorske agencije, tehnološke parke, grozde, finančne inštitucije in vlagatelje, nevladne organizacije, okoljske aktiviste, ponudnike rešitev, zaposlene in vse ostale, da se nam pridružite na konferenci in v novi krožni in alpski skupnosti alpskega prostora z namenom prispevati in širiti znanje ter ideje za podporo MSP pri blažitvi okoljskih izzivov kot tudi krepitvi njihovega inovacijskega potenciala.

Program, prijava ter logistične informacije so na voljo na povezavi:

https://www.tp-lj.si/en/events/events-list/the-final-conference-circular4-0-the-future-of-the-circular-economy-and-digitalization-in-the-alpine-space-2022-09-07 ter na http://circular40.eu/

Lepo vabljeni, da se nam pridružite.
TPLJ Team